GRADU NA POKLON

Hemijsko-tehnološka škola, zajedno sa osnovnim školama ”Ivan Goran Kovačić” i “Sečenji Ištvan”, poklonila je u četvrtak, 23. aprila, Gradskom štabu za vanredne situacije zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju ruku, koje su zajednički izrađivali i pravili nastavnici, učenici i njihovi roditelji.

- Između ostalog, angažovali smo se i na izradi onog što je sada posebno aktuelno i neophodno, a to su zaštitne maske, dezinfekciona sredstva za ruke i tečni sapun za ruke – ističe direktor škole Nikola Matković.

Zaposleni u školi aktivno su se u uključili i u realizaciju nastave na daljinu, i u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, izradili edukativni materijal koji je stavljen na raspolaganje putem platforme RTS “Planeta” i drugog programa RTS-a:

- Izradom ovakvog materijala, pokušali smo učenicima da pokažemo na jedan poseban način da ono što se uči u školi u okviru različitih područja rada, predstavlja temelj onogo što želimo da im kažemo, a to je da je znanje moć! Edukativni materijal koji je napravljen njima će moći da posluži da vide kako ono što su do sada naučili u školi može da se poveže i da bude praktično primenjeno. Nadam se da smo ovakvim aktivnostima dali skroman doprinos našoj lokalnoj zajednici.

37781 maske2

 37781 maske1

Naši partneri