Arhiva
A ŠTA STE VI DORUČKOVALI? Povodom 16. oktobra, Svetskog dana hrane, i meseca pravilne ishrane, u Hemijsko-tehnološkoj školi, u petak, 28. oktobra, organizovan je edukativni seminar o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane. Seminar, čiji je organizator Zavod za javno zdravlje Subotica – Centar za promociju zdravlja, vodile su nutricionista Nada Macura, i prim. Mr sc med Nada Kosić Bibić, spec. socijalne medicine, načelnik Centra za promociju zdravlja.
MINI-LINIJA, MAKSI UČINAK! Zahvaljujući uspešnoj realizaciji projekta, Hemijsko-tehnmološka škola je od Mađarskog nacionalnog saveta dobila mini-liniju za proizvodnju testenina. Tim povodom, članovi Prehrambenog aktiva su u petak, 7. oktobra, imali obuku za proizvodnju testenine. „Obuku, u okviru koje smo se upoznali sa osnovama rukovanja ovim mašinama, održao je tehnolog Jovan Segedinčev, predstavnik firme dobavljača" – objašnava profesorka Danijela Mutabdžija, dodajući da će na ovoj mini-liniji učenici naše škole imati priliku da nauče da samostalno prave testeninu, što je svakako najveći benefit.