JAČAMO PREDUZETNIČKI DUH

Učenici IV-9 odeljenja: Teodora Peić Gavran, Dario Piuković i Staniša Boričić, učestvovali su na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”, održanom u sredu, 11. decembra, u Novom Sadu. Reč je o takmičenju u kome predstavnici akademskog i biznis sektora postavljaju pred timove učenika „izazov“ – zadatak koji predstavlja neki od njihovih realnih poslovnih problema.

- Cilj takmičenja je da učenici u timovima, na osnovu zadatog poslovnog problema, osmisle biznis ideju kao odgovor na dati problem, izrade i prezentuju poslovni plan. Takmičenje pruža uvid učenicima u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju preduzetnički duh i povećavaju mogućnost za zapošljavanje – objašnjava mentorka - prof. Jadranka Vojnić Purčar.

Takmičenje je održano u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Srbija, „Uni kredit“ banke i Univerziteta „Metropolitan“ i ORACLE.

Naši partneri