KO ĆE NA VOJNU AKADEMIJU?

Predstavnici Ministarstva odbrane održali su u utorak, 21. januara, u Hemijsko-tehnološkoj školi, predavanje za učenike završnih odeljenja, u cilju promocije konkursa za upis u Vojnu akademiju (konkurs za prijem kandidata). Univerzitet odbrane – Vojna akademija u Beogradu akreditovana je visokoškolska ustanova, koja ove godine slavi 170 godina postojanja i kao takva predstvlja jednu od nastarijih visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji.

Konkurs za upis biće objavljen polovinom februara i trajaće do kraja marta. Kandidati koju prođu prijemni ispit, koji obuhvala fizičku spremnost i spretnost, ali i konkretna znanja, posebno iz matematike, biraju jedan od određenih studijskih programa – modela, i nakon završetka Vojne akademije stiču određena akademska zvanja.
Studiranje na Vojnoj akademiji oličenje je dualnog obrazovanja, odnosno predstavlja spoj teorije i prakse, i po rečima sagovornika, nudi siguran posao i – izvesnu budućnost. Takođe, postoji mogućnost nastavka školovanja – usavršavanja na drugim fakultetima.

Više informacija na sajtu: www.uo.mod.gov.rs.

Naši partneri