GODINA ZA MEDALJE!

Nakon što je prošle godine ušao u TOP 16 takmičara na Svetskom prvenstvu u “freestyle” (fristajl) fudbalu u Češkoj (o čemu smo već pisali!), učenik III-5 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole Nemanja Pejčić, nedavno se obreo i u Floridi, gde je u Majamiju takođe održano održano Svetsko prvenstvo. Velika vremenska razlika, činjenica da je papir sa potpisom roditelja (neophodno zbog toga što je maloletan), zaboravio kod kuće pa je sa aerodrome morao da se vraća pre nego je i krenuo, uticali su da ne pokaže sve što može i zna pa je ispao u kvalifikacijama. Ali iskustvo je vredno:

- U Americi nisam dugo ostao, sve je trajalo od 14. do 16. novembra, i bilo je burno! Nepredviđene okolnosti koje su me zadesile sigurno su uticale na ishod “bitke” protiv mog prvog protivnika, Poljaka, koji je kasnije ušao u orvih osam, od nas 32. Ipak , ne odustajem I planiram da učestvujem na sledećem Svetskom prvenstvu koje će se održati u avgustu 2020, u Pragu. Pre toga idem na Balkansko prvenstvo u Sarajevo, ovog aprila – najavljuje Nemanja.

Zreliji, ozbiljniji, sa više “trikova u šeširu”, naš učenik ove godine računa na još bolji plasma, s obzirom na to da je ovaj put i grad stao iza njega. A značajnu pomoć pruža i Hemijsko-tehnološka škola:

- Pomoć mi je obećao Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport, a veliku podršku imam i od direktora škole Nikole Matkovića koji mi je omogućio korišćenje sale za treniranje i vežbe sa loptom. Takođe, na poklon ću dobiti i par patika. Vetar U leđa daju mi i roditelji, devojka i drugari. Siguran sam da će ova godina biti bolja od prethodne, biće borba za medalju u Češkoj!

Zanimljivo je da se Nemanja 2016 . godine pojavio i u emisiji “Ja imam talenat”, gde je stigao do polufinala, i u “Pinkovim zvezdama”, gde je prošao prvi krug takmičenja. Ove godine takođe će pokušati da pokaže svoj talenat i širem auditorijumu i najavljuje ponovno pojavljivanje u emisiji. A do tada redovno trenira – bavi se i fudbalom, igrao je “Spartaku”, u “Bačkoj”, a sada čeka poziv iz “Partizana”! U pauzama uživa u “fristajlu” - neobičnom, prelepom sportu:

- Svaki trening – novi trik! Mogućnosti “fristajla” su neverovatne! Od lopte može sve! “Fristajl” fudbal je, najjednostavnije rečeno, izvođenje trikova loptom, služeći se svim delovima tela – glavom, rukama, nogama... Reč je o danas sve popularnijem svetskom sportu za koji je potrebna dobra volja, želja i upornost . Možda je pet posto talenat, ali 95 posto su vežbe. Treniram bar jednom dnevno. Kada dođem iz škole, malo odmorim pa sledi trening u Fudbalskom klubu “Bačka”. Uveče upalim reflektor ispred kuće i vežbam do ponoći! I tako svakoga dana, već četiri godine, koliko se bavim ovim sportom.

Iako se uči pekarskom zanatu, naš sagovornik nada se da će prvenstveno fudbal biti njegov budući poziv, a ako ne, ističe - tu je škola i zanat u rukama! Takođe, želi da se posveti i izradi video-klipova koje aktivno snima. Jedan od njih možete pogledati u prilogu.

Naši partneri