NAŠ TIM U SLOVENIJI


Nakon što je tim Hemijsko-tehnološke škole osvojio treće mesto na Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje u maju ove godine, u okviru nagradnog studijskog putovanja, od 23. do 25. oktobra, boravili su u Lendavi, Slovenija.


- Studijsko putovanje obuhvatalo je učešće na konferenciji „Dan četiri slobode EU“, gde su partneri iz pet zemalja (Rumunije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije) predstavili probleme sa kojima se susreću ove zemlje – odliv mladih i aktivnosti koje se preduzimaju da bi se ta pojava sprečila. Usledio je obilazak i upoznavanje sa načinima rada i načinima realizovanja programa karijernog vođenja i savetovanja u dvojezičnoj srednjoj školi u Lendavi – objašnjava profesorka Jadranka Vojnić Purčar, koja je zajedno sa Iboljom Kelemen i Vesnom Tumbas činila „naš tim u Sloveniji“.


Osim učešća na pomenutoj konferenciji i posete školi, cilj putovanja bio je razmena iskustava i ideja između predstavnika timova različitih zemalja – radi unapređenja programa u sopstvenim školama.


Sajam školskih timova u Srbiji organizovala je Beogradska otvorena škola (BOŠ), uz podršku SLA (Solidar Labour Assistance) kancelarije u Srbiji. Osim Subotičana, u Lendavu su, u organizaciji BOŠ-a, putovali i predstavnici timova srednjih škola iz Požarevca, Užica i Stare Pazove.

0001
0002
0003
0004
0005
0006
0007
0008
naslovna_slo
1/9 
start stop bwd fwd