PRIMERI DOBRE PRAKSE


Direktor škole Nikola Matković i profesorka Jadranka Vojnić Purčar prisustvovali su Nacionalnoj godišnjoj konferenciji o karijernom vođenju i savetovanju, održanom u petak, 24. novembra, u Beogradu. Konferenciju su otvorili Vesna Đukić i Tamara Stanojević, ispred Beogradske otvorene škole (BOŠ), dr Gabrijela Grujić Garić (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) i Nikola Mikašinović ispred Fondacije Solidar Suis.


Hemijsko-tehnološka škola predstavila se u okviru prvog dela konferencije, koji je obuhvatio primere dobre prakse karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama. O projektima, vannastavnim aktivnostima, radionicama i debatama u našoj školi govorila je profesorka Vojnić Purčar, dok su koleginice Sanja Milojević i Vesna Smuđa predstavile Politehničku školu iz Kragujevca, odnosno Gimnaziju „Branko Radičević“ iz Stare Pazove.


Drugi deo obuhvatao je plenarnu sesiju na temu „Karijerno vođenje i savetovanje kao mehanizam za prevenciju osipanja“ i panel sesiju na temu „Podrška karijernom razvoju učenika u programima učenja kroz rad“.


Nacionalna godišnja konferencija zatvorena je izložbom radionica za razvoj karijere učenika srednjih škola, koju su pripremili stručni saradnici i nastavnici iz 12 škola širom Srbije, uz saradnju i podršku tima Beogradske otvorene škole.

Nacionalna godišnja konferencija o karijernom vođenju i savetovanju

primeri dobre prakse