NAGRADA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA

Hemijsko-tehnološka škola nagrađena je u okviru jubilarne, desete akcije “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”. Reč je o programu Pokrajinske vlade, koji se realizuje deset godina, s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za svoju okolinu od najmlađih dana. Tim povodom, 5. juna, u Sremskim Karlovcima, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa potpredsednikom Mihaljem Njilašom, uručio je nagrade najuspešnijim vaspitno-obrazovnim institucijama, među kojima su se, uz našu školu, iz Subotice našli i vrtić “Zeka”, OŠ “10. oktobar” i Školski centar sa domom učenika “Dositej Obradović”.

Učenici Hemijsko-tehnološke škole Sremske Karlovce posetili su u pratnji profesorke Marije Peić Tukuljac, koja ističe da se za učešće u programu prijavilo 128 škola i predškolskih ustanova iz Vojvodine, a nagrađeno je 60 čiji su mališani, učenici i nastavnici-mentori bili najuspešniji.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da ova akcija iz godine u godinu jača, kako po broju učesnika i uloženim sredstvima, tako i po broju partnera koji su se pridružili: “Srbija i Vojvodina nemaju samo jako obrazovanje, nego i sve jaču svest naših đaka i celog našeg društva u ekološkom smislu” – istakao je.