GRAD NE ZABORAVLJA NAJBOLJE ĐAKE!

Više od 170 učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su i učenici Hemijsko-tehnološke škole, dobilo je pohvalnice i knjige od Grada Subotice, na prigodnoj svečanosti, upriličenoj 6. juna, u Velikoj većnici. Među nagrađenima našao se i učenik III-9 odeljenja Dario Piuković, koji je na republičkom takmičenju iz hemijske tehnologije osvojio prvo mesto u ekipnoj i drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji.


- Ovo priznanje mi mnogo znači i drago mi je što Grad prepoznaje i podržava mlade ljude koji se trude i ulažu u svoje obrazovanje. Znači mi i iz razloga što me postignuti rezultati oslobađaju prijemnog ispita na fakultetu koji želim da upišem, tako da će mi biti mnogo lakše - rekao je tim povodom Piuković.


Prema rečima Nataše Aleksić, članice Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja, ovo je način da se Grad zahvali najboljim đacima što na takmičenjima predstavljaju Suboticu u najlepšem svetlu:


- Svake godine kažem da se vidimo sledeće godine u još većem broju i zaista se svaki put broj dece povećava, pa će nam uskoro i Velika većnica biti tesna! Ovo je potvrda da imamo dobre škole i dobar nastavni kadar, ali pre svega dobre učenike - istakla je Nataša Aleksić.

pobednici2019