SUSRET U KARPATSKOJ REGIJI

„Komunikacija između kultura u Karpatskoj regiji“ – naziv je programa u kojem su od 1. do 7. jula u Miškolcu tradicionalno učestvovali i učenici naše škole. Ovaj put u Mađarsku su putovali učenici: Sandra Šereš, Reka Varga iz odeljenja II-8, Vivien Margit i Žoka Kratofil iz odeljenja II-2, predvođeni profesorom. Utiske o boravku i radu u letnjem kampu prenosi vođa grupe – profesor Arpad Nađ Varjaš:


- Programi su bili dobro osmišljeni, dobro razrađeni. Upoznali smo se sa radom škole, sa kulturnim nasledstvom tog regiona i sa prirodnim lepotama. Prvog dana učestvovali smo u igri upoznavanja, drugog smo se upoznali sa školom i prisustvovali časovima fizike, geografije, takmičili se u kvizu. Trećeg dana posetili smo Univerzitet u Miškolcu, pa se osvežili u banji. Sledećeg dana obišli smo Šarošpatak i Sephalom, gde smo posetili Muzej mađarskog jezika. Pretposlednjeg dana upoznali smo se sa znamenitostima Miškolca, da bismo u subotu išli na izlet do Lilafureda i do dvorca Diošđer.


Sledeći susret učesnika programa „Komunikacija između kultura u Karpatskoj regiji“ održaće se u školi „Ilješ Đula“ u Budaeršu.

Izveštaj