NAUČITE - KAKO SE PRAVI SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU

vaznoobavestenje

Kako se pravi najtraženiji proizvod u poslednje vreme – sredstvo za dezinfekciju, putem učenja na daljinu, saznaće đaci Hemijsko-tehnološke škole, zahvaljujući profesorima na području rada - HEMIJA, NEMETALI I GRAFIČARSTVO. Umesto tečnog sapuna, sada se u radnim kabinetima izrađuje – dezinfekciono sredstvo!


– Imamo mašine, resurse i više diplomiranih inženjera hemije i tehnologije, koji su svojim znanjem napravili dezinfekciono sredstvo od repromaterijala koji smo imali, jer već godinama pravimo tečni sapun, koji je na tržištu - objašnjava direktor škole Nikola Matković.

Profesori će snimiti tutorijale, odnosno nastavne sadržaje koje će učenici učiti na daljinu.

- Pošto nemamo dovoljno materijala da proizvodimo toliko da možemo da doniramo, dezinfekciono sredstvo se sada koristi u školi, što je takođe ušteda jer ne moramo da ga kupujemo – dodaje direktor.

Učenje na daljinu veliki je izazov i za profesore i za učenike, posebno u srednjim stručnim školama gde se, u redovnim okolnostima, nastava odvija paralelno na predavanjima i praktičnoj nastavi.

- Škola koristi platformu “Office365”, i ovo je prilika da se na pravi način odmah pokaže upotrebna vrednost onoga što se uči u školi – ističe direktor škole.