MAFINI ZA DORUČAK


Na 13. po redu „Biofestu”, koji je od 11. do 13. oktobra na Otvorenom univerzitetu okupio veliki broj poljoprivrednika koji se bave organskom proizvodnjom, zapaženo učešće imala je i Hemijsko-tehnološka škola. Zadatak učenika bio je da pripreme đački doručak koji se nudi osmacima pre filma o organskoj proizvodnji. A koliko su dobro spremili hranu, najbolji pokazatelj je činjenica da se u rekordnom roku – sve pojelo!


- Pravili smo heljdine štapiće sa semenkama, mafine od organskog brašna sa povrćem, bezglutenske mafine od pirinčanog brašna i lenju pitu od bundeve. Doručak su pripremali učenici odeljenja II-1, članovi sekcije “Organskom hranom do zdravlja”, dok su učenici odeljenja I-2, predvođeni profesorom Đerđom Kemencijem, pripremali uzorke organskih, bezglutenskih i testenina za dijabetičare. Sirovine je obezbedilo Udruženje „Terras“ – saznajemo od profesorke Danijele Mutabdžije.


Trodnevna manifestacija posvećena organskoj proizvodnji ove godine bila je posvećena temi „IT sektor, organska vizija budućnosti“. Iako je organska proizvodnja izuzetno zahtevnam, broj proizvođača koji se njome bave stalno raste, što govori o njenoj isplativosti…

 

 

naslovna
SAM_4438
SAM_4439
SAM_4440
SAM_4459
SAM_4465
SAM_4469
1/7 
start stop bwd fwd