UČESTVOVALI SMO U KVIZU

Ekipa Hemijsko-tehnološke škole učestvovala je u kvizu „Fimek nagrađuje znanje“, održanom 23. januara, u Novom Sadu na „Fimek“ fakultetu. Takmičarsku ekipu činili su učenici – maturanti: Korana Bekonja Soklič (IV-13), Jovan Borjanović (IV-11) i Jovica Miljenović (IV-9), dok su im podršku pružali učenici: Tamara Ćalić (IV-11), Teodora Kapa (IV-9) i Leontina Vujković (IV-9), predvođeni nastavnicima Borisom Čegarem i Dominikom Demanom.


- Učenici se nisu planirali u dalji krug takmičenja, ali s obzirom na to da smo imali poteškoća sa formiranjem takmičarske ekipe, a bilo je i odustajanja, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, posebno činjenicom da su naši takmičari na dva pitanja, od pet škola, jedini dali tačan odgovor! – ističe profesor Dominik Deman.


Iako je pobedu odnela Politehnička škola iz Subotice, ni naši đaci se kući nisu vratili praznih ruku, već su nagrađeni prigodnim poklonima. Svojevrsni poklon bila je i mogućnost za međusobno druženje i upoznavanje, obilazak fakuleta u drugom gradu, ali i poseta tržnim centrima u Novom Sadu.


- Mi, nastavnici, otišli smo do Kulturnog centra, obišli izložbu posvećenu poznatom Novosađaninu Ignjatu Pavlasu, pogledali Mali likovni salon (koji slavi 50 godina postojanja) i njegovu izložbu na Bulevaru Mihaila Pupina – dodaje profesor Deman.

 IMG 20190123 124854

IMG 20190123 124859