RASPUST DO 15. JANUARA


raspustDrugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara – ovu izmenu školskog kalendara za školsku 2017/2018. godinu potvrdio je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. S tim u vezi, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Vojvodine umesto 10. januara, drugo polugodište počinje pet dana kasnije.

Za pet dana duži raspust, po sekretarovim rečima, nekoliko je povoda. Prvenstveno, cilj je da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola. Sa druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi. Takođe, učenici će, kako je istaknuto, zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, početak drugog polugodišta dočekati odmorniji. Međutim, zbog pomenute izmene, u drugom polugodištu očekuju nas dve radne subote (14. april i 5. maj), kao i produžetak školske godine za jedan dan, što znači da se učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola nastava završava 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018. godine.

Ipak, da raspust nije (samo) za odmaranje, dokaz je dopunska nastava koja će u Hemijsko-tehnološkoj školi biti organizovana u sredu i četvrtak, 10. i 11. januara.

Učenicima i svim zaposlenima želimo srećne praznike i lep raspust!