Konferencija za karijerno vođenje i savetovanje-koncept i inovacije

Konferencija za karijerno vođenje je održana 30.11.2015. godine u organizaciji BOŠ-a i SOLIDAR SUISSE.
Konferenciju su otvorili Snežana Marković, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Ljiljana Džuver, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Mikašinović, koordinator programa fondacije Solidar Svis i Vesna Đukić, direktorka Beogradske otvorene škole.
Cilj konferencije je bio da se proceni razvijenost usluge karijernog vođenja i savetovanja u obrazovnom sistemu i trendovi budućeg razvoja, kao i da se prikažu primeri dobre prakse i izazovi u radu.
Konferenciji su prisustvovali direktor škole Nikola Matković, pedagog Vanja Mihajlović i nastavnik Jadranka Vojnić Purčar.

 

Regionalno takmičenje „Poslovni izazov“ je održano 10.12.2014. godine u Novom Sadu, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji i USAID.

Učesnici takmičenja su učenici srednjih škola iz Vojvodine. Ukupno je učestvovalo 90 učenika.

Cilj takmičenja je da učenici u timovima na osnovu zadatog poslovnog problema osmisle biznis ideju kao odgovor na dati problem, izrade i prezentuju poslovni plan radi razvoja i unapređenja preduzetničkog duha kod mladih. Takođe takmičenje doprinosi razvoju i unapređenju timskog duha, inovativnosti i kreativnosti i sposobnosti javnog nastupa.

Iz naše škole su sledeći učenici učestvovali na takmičenju:

1.     Suzana Popović iz odeljenja 4-1

2.     Marina Malagurski Stantić iz odeljenja 4-1

3.     Nemanja Filipović iz odeljenja 4-1

4.     Larisa Sudarević iz odeljenja 4-13

5.     Mirko Skala Kozakov iz odeljenja 4-13

Učenik Mirko Skala Kozakov iz odeljenja 4-13 je sa svojim timom zauzeo drugo mesto i plasirao se na Nacionalno takmičenje u „Poslovnom izazovu“ koje će se održati u Beogradu.

Učenici su bili u pratnji nastavnika Vesne Tumbas i Jadranke Vojnić P.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE