ANĐELA PRVA NA RANG LISTI!

Učenica I-15 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole Anđela Lebović, našla se na prvom mestu liste finalista na takmičenju RAF CHALLENGE 2019, čije će finale biti održano 13. aprila, na Računarskom fakultetu u Beogradu. Za veliki uspeh zaslužan je i njen mentor, profesor Zoltan Pap, koji je sa učenicima pripremao traženi materijal na časovima dodatne nastave iz informatike.


- Pripremili smo jedan rad na temu kriptovaluta (I kategorija), koji potpisuje Anđela, i video materijal na temu “Moja ulica” (III kategorija) koji je izradila takođe učenica I-15 odeljenja Maja Kološnjai koja je takođe bila uspešna, ali zbog velike konkurencije nije se uspela plasirati u finale. Na takmičenje su se prijavili učenici iz cele Srbije, učešće je dozvoljeno svim školama i svim razredima. Naša učenica trenutno je prva na rang listi i sada čekamo finale… – objašnjava Zoltan Pap.


U propozicijama za takmičenje RAF CHALLENGE, između ostalog se navodi: “Ako volite da napravite igricu, animaciju, program, prezentaciju ili video, želite da proverite svoja IT znanja i veštine, volite da se takmičite i vidite sebe u ovoj oblasti, prihvatite izazov!”. Takmičenje organizuju Računarski fakultet u Beogradu i Društvo matematičara Srbije, već jedanaestu godinu, a namenjeno je učenicima srednjih škola i gimnazija u Srbiji.

raf takmicemje