ŠTA JE “IN” OVE JESENI

Deo učenika odeljenja IV-15, budući modelari odeće, prošetali su ovih dana po centru grada, predvođeni profesorkom Anom Žigmanov Vuković.

- Rešili smo da izvedemo đake van učionice i prošetamo gradom da bismo videli šta je to “in” ove jeseni u izlozima u Subotici. Tako smo otišli do butika “Maxers” gde nas je srdačno primila Dijana Lukačević, inače bivši učenik naše škole, koja je tamo zaposlena. Dijana poseban akcenat daje na uređenje izloga. Svojevremeno je aranžirala oko 20 izloga, što u Subotici, ali i u drugim mestima – objašnjava profesorka Žigmanov Vuković.

U razgovoru sa zaposlenom, učenici su saznali da odevni predmet prodaje kvalitet, funkcionalnost, dobar odabir boja i motiva, ali i dobro osmišljena postavka u izlogu koji će privući kupca. U butiku koji su posetili, odeća je u liniji sportske elegancije - trenutno su aktuelne farmerice sa kraćim nogavicama, kako bi bila istaknuta i obuća. Popularne su i farmerice sa izgužvanim donjim delom, kao i detalji u vidu ukrasnih dugmadi. Ove jeseni na majicama je primećeno prisustvo broševa, čipki... Uskoro će biti nešto elegantnijih modela jer dolazi vreme praznika… Ovaj čas van učionice bio je pravi spoj teorije i prakse, iskorak iz svakodnevice i poseta koju će učenici (za)pamtiti. A to je i cilj.

Naši partneri