PROJEKTNA NASTAVA – KAKO, KADA, ZAŠTO

Precizne odgovore na brojna pitanja u vezi sa sve popularnijom projektnom nastavom, ukupno 30 profesora Hemijsko-tehnološke škole dobilo je u subotu, 24. oktobra, u okviru seminara na temu „Projektna nastava“, koji su u zbornici škole održali Aleksandra Bakrač i Stevan Spajić, ispred Udruženja „Vetforum“ iz Paraćina.

Prvi dan seminara bio je rezervisan za uvodnu radionicu, rad u grupama (definisanje projekta, izrada projektnog plana i imaginarna realizacija projekta). Usledilo je planiranje aktivnosti, refleksija projekta, upoznavanje sa načinima kako oceniti projekat, da bi oblast – vrednovanje projekta, postavljena kao domaći zadatak. Ističući da je jedna od prednosti projektne nastave – mogućnost razvijanja svih jedanaest kompetencija, predavači su objasnili da ovaj vid nastave, orijentisan na proizvod, u sebi sadrži i programsku i istraživačku nastavu, odnosno objedinjuje rešavanje problema i pronalaženje informacija.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.