ŠKOLA PRIMER DOBRE PRAKSE

Da je i koliko je Hemijsko-tehnološka škola primer dobre prakse, uverili su se i posetioci sajta https://www.euzatebe.rs, gde je u odeljku OBRAZOVANJE, pod naslovom USPEŠNE PRIČE, objavljen tekst pod nazivom “Tečni sapun iz škole u Subotici”. Klikom na link https://www.euzatebe.rs, saznaje se zašto je upravo naša škola prikazana kao primer dobre prakse - uspešne priče u EU…

“Nikada se nije više govorilo o važnosti pranja ruku nego danas. Usled pandemije, uputstvo o tome kako i koliko dugo treba prati ruke, postalo je jedna od najvažnijih preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Sigurno je da to podstiče proizvođače ovih sredstava da se i na tržištu takmiče efikasnim, kvalitenim i pouzdanim hemijskim proizvodima. Učenici Hemijsko-tehnološke škole kao da su bili vidoviti (a svakako preduzimljivi!), pa su u okviru časova praktične nastave, razvili poslovni model proizvodnje tečnog sapuna…” - stoji na početku teksta, da bi se kasnije naglasilo kako učenici Hemijsko-tehnološke škole stiču preduzetničke kompetencije u školi, kroz pokretanje učeničkih kompanija. “Proces vode od inicijalne ideje do prodaje proizvoda u lokalnoj zajednici po konkurentnim cenama. Učenici se bave različitim procesima i granama proizvodnje - od hemijskih, preko tekstila do peciva…”.

Da su učenici istovremeno i učesnici u proizvodnji, da je reč o školi inspirisanoj preduzetništvom, da smo bila jedna od 38 srednjih stručnih škola u Srbiji, odabranih od strane Ministarstva prosvete, u kojoj je obavljeno prvo pilotiranje državne mature… - samo su neke od činjenica iznetih u tekstu koji o našoj školi govori na realan i najlepši način.

Jer ona to zaslužuje.