GDE STANUJU PRAZNICI?

Tradicionalna kućica od medenog testa neizostavni je pratilac svake božićne dekoracije, a budući poslastičari, učenici odeljenja I-4 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole, izrađivali su ove bajkovite ukrase u okviru takmičenja koje je organizovao Mađarski kulturni centar – “Nepker”. Podeljeni u dve grupe, pod mentorstvom nastavnika Ilone Sobonje Šelken i Gabrijele Korom, učenici su izradili kućice u školskoj radionici.

- Zbog vanrednog jesenjeg raspusta imali smo svega dva dana za kompletnu izradu. Kućice su bile izložene u prostorijama “Nepker”, a publika je glasala onlajn na Fejsbuk stranici centra. Odeljenje je zauzelo četvrto mesto, ali na podeli diploma i dodeli nagrada, organizovanoj 30. novembra u “Nepkeru”, škola je posebno istaknuta i pohvaljena zato što je uključila veliki broj učenika u rad – objašnjava prof. Korom, dodajući da je u izradi kućica učestvovalo 17 učenika.

Nažalost, ove godine izostalo je učešće učenika drugog razreda (odeljenje II-4) zbog nedostatka vremena (vanredni raspust), ali se nadamo da će sledeće godine i ovi đaci imati priliku da prikažu svoje umeće. Osim diplome, naši učenici nagrađeni su čokoladom i vaučerom za učešće na jednom od programa koji će Mađarski kulturni centar organizovati na proleće.