KORONI U INAT!

IMG 20201024 140256Drugo polugodište školske 2020/2021. godine počelo je po planu – 18. januara, možemo dodati – koroni u inat! Ipak, uticaj pandemije ogleda se i dalje u radu škola po modelu B koji podrazumeva kombinovanu nastavu, uz doslednu primenu svih epidemioloških mera.

Podsetićemo da je koronavirus i zvanično promenio školski kalendar za osnovne i srednje škole u Srbiji. Prvo polugodište je skraćeno, ali je zato drugom polugodištu dodato četiri dana - maturanti trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola godinu završavaju 1. juna umesto 28. maja, dok se za sve ostale srednjoškolce drugo polugodište završava 22. juna, a ne kako je bilo planirano 18. juna.

Takođe je pomeren i završni ispit za male maturante koji će umesto 21, 22. i 23. juna, testove iz srpskog, matematike i kombinovani test polagati 23, 24. i 25. juna, nakon čega sledi upis u srednje škole.

Svim učenicima i zaposlenima, Hemijsko-tehnološka škola želi uspešan početak drugog polugodišta, u želji da se nastava što pre vrati u okvire na koje smo navikli. I – čuvajte zdravlje!

Naši partneri