KAKO SI?

Ako spadate u one koji sa zanimanjem zastanu ispred školskih panoa, sigurno ste uočili jedan neobičnog, a izuzetno korisnog sadržaja, koji se nalazi u prizemlju zgrade, tačno naspram vrata Pedagoško- psihološke službe. I to nije slučajno. U želji da ohrabre učenike da se tokom pandemije lakše nose za izazovima, predstavnice PP službe osmislile su zanimljiv sadržaj i postavile ga na – pano.

- Prvo pitanje koje postavljamo učenicima kada dođu kod nas, glasi KAKO SI, pa je stoga i ono našlo svoje mesto na panou, kao i poruka – U REDU JE ZATRAŽITI POMOĆ, i mnoge druge. Svesni smo činjenice da u današnjim uslovima učenicima nije lako – tu je kombinovana nastava, stalna bojazan od toga da li će se neko u porodici razboleti... Zato smo im uputili i konkretne savete poput: OSVRNITE SE, SLUŠAJTE MUZIKU, ŠETAJTE, SMEJTE SE, NEMOJTE PANIČITI... Takođe smo napravile i listu stvari koje učenici mogu, odnosno ne mogu da kontrolišu, kako bi se lakše izborili sa svakodnevnim poteškoćama – objašnjava pedagog Vanja Mihajlović.

Tema panoa je mentalna higijena, mentalno zdravlje, na koje je zbog situacije u kojoj smo se našli i dalje nalazimo, stavljen poseban akcenat. Ali bez obzira na povod, iz PP službe poručuju đacima da su uvek dobrodošli.

- Ukoliko imate problema, poteškoća sa učenjem, koncentracijom, Pedagoško-psihološka služba naše škole uvek vam je na raspolaganju! – poručuje pedagog učenicima.

 

20210302 01

 

20210302 02 

20210302 03

20210302 03