NOVE IDEJE – NOVI PROIZVODI

Na listu proizvoda sa oznakom Hemijsko-tehnološke škole, pored tečnog sapuna, sredstava za dezinfekciju, uniformi, maski... ovih dana dopisana su još dva, namenjena četvoronožnim ljubimcima! Reč je o hrani i jaknicama za pse, proizvodima koji će, sasvim sigurno, naći svoju poziciju na tržištu. Da je reč o više nego zanimljivom projektu, dokaz je i gostovanje direktora škole i koordinatora praktične nastave, u četvrtak, 11. marta, u Jutarnjem programu RTS-a.

- U okviru redovne nastave, uz mentorstvo nastavnika, učenici realizuju različite projekte: budući poslastičari, učenici odeljenja II -4, predvođeni profesorkom Zitom Bunford, napravili su hranu za kučiće (pet vrsta), dok su modelari odeće, učenici odeljenja IV-15, u okviru praktične nastave, izradili torbice za hranu i jaknice za pse, uz mentorstvo profesorki Kate Suknović i Ane Žigmanov Vuković – istakla je Jadranka Vojnić Purčar.

Da nove ideje rađaju nove projekte, učenici naše škole dokazali su i pokazali već mnogo puta, a sve što uče i nauče u školi, odlična je priprema za budući posao.

- Hemijsko-tehnološka škola, kao srednja stručna škola, stalno nastoji da svoje učenike kroz nastavne i vannastave aktivnosti podstakne i izgradi njihove karijerne perspektive. Tako je projekat učeničke kompanije osmišljen sa ciljem daljeg unapređivanja preduzetničkih kompetencija. Konkretno, učenici će biti u mogućnosti da praktična znanja pretoče u prave proizvode za koje su utvrdili da mogu da prođu na tržištu i na taj način moći da vide da njihovo znaje ima vrednost, ima moć i da su na pravom putu u smislu samozapšoljavanja i ostalih puteva po završetku srednje škole – naglasio je Nikola Matković.