SMER VINOGRADAR-VINAR PONOVO KOD NAS

Odgovarajući na zahteve tržišta, sledeće školske godine Hemijsko-tehnološka škola ponovo upisuje smer Vinogradar – vinar (IV stepen). Ukupno 15 učenika na srpskom nastavnom jeziku i 15 učenika na mađarskom nastavnom jeziku, imaće mogućnost da upišu ovaj smer, koji podrazumeva školovanje po dualnom modelu - izuzetna prilika da se uz školovanje i - zarađuje.

- Vinarija “Zvonko Bogdan” obezbeđuje stipendije za svakog učenika u ovom odeljenju, a ujedno i mogućnost obavljanja/odrađivanja praktične nastave u njihovim vinogradima i vinskim prostorijama. Reč je o programu koji učenicima omogućuje sticanje kompetencija, neophodnih za kvalitetan rad i obavljanje određenih poslova, kao i sticanje uslova za nastavak školovanja i osposobljavanje za dalje celoživotno učenje – ističe profesorka Teodora B. Varga.

Diploma vinogradara-vinara podrazumeva osposobljenost za proizvodnju sadnog materijala vinove loze; proizvodnju grožđa; preradu grožđa u vino i druge proizvode od grožđa, i kontrolu kvaliteta grožđa, vina i drugih proizvoda od grožđa.

- Svaka generacija završnog odeljenja imala je priliku da napravi svoje odeljenjsko vino – proizvod kojim su učestvovali na raznim takmičenjima i manifestacijama i postigli lep rezultat – dodaje profesorka.

20210312 01

 

20210312 02