TRI POBEDE U JEDNOM DANU!

Na Opštinskom takmičenju za srednje škole u malom fudbalu, održanom u ponedeljak, 19. aprila, muška ekipa Hemijsko-tehnološke škole pobedila je Medicinsku (8:2) i Tehničku školu (5:3), dok su naše fudbalerke ubedljivo porazile protivnice iz Tehničke škole sa čak 8:1.
Osvojivši prvo mesto, obe ekipe plasirale su se na Međuokružno takmičenje.

- Momci su se pošteno borili, a devojke su bile jako disciplinovane u igri, ispoštovale dogovoreno… Imali smo i prvake u ekipi, pa su, naročito u drugoj utakmici, stariji učenici morali da „povuku“ jer je bilo neizvesno – naglasila je profesorka Biljana Momčilović.

Naglašavajući da je muška ekipa imala malo veći teret jer je branila titulu (da podsetimo, na prošlom takmičenju bili su državni prvaci!), profesor Arpad Nađ Varjaš dodaje:

- S obzirom na to da su im protivnici bili branioci trofeja, učenici drugih škola imali su možda malo jači motiv za borbu, ali naši momci su profesionalno odradili. Učenici prvih razreda adekvatno su pojačanje starijima, jako dobra kombinacija - iskustvo i mladost (iako su, naravno, svi mladi). Zaključak je da imamo jednu jako dobru ekipu, čak ima još prostora za jednog ili dvojicu igrača koji zasluže da uđu u tim.

Planirano je da se Međuokružno takmičenje održi 12. maja, u Subotici.

Našim fudbalerima i fudbalerkama čestitamo na uspehu i želimo puno i uspeha i ubuduće!