ANJA ZEC – VIŠE OD PETICE

Anja Zec, učenica I-3 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole, osvojila je prvo mesto na međuokružnom takmičenju iz hemije (u kategoriji prvog razreda), održanom 10. aprila, u našoj školi, i plasirala se na republičko takmičenje koje će se održati 7. maja u Beogradu. Anja će u Beograd otputovati sa mentorkom, profesorkom Branislavom Galić, kao i učenica četvrtog razreda Sandra Šereš, koja se, kao pobednica u kategoriji trećeg i četvrtog razreda, za republičko takmičenje priprema sa profesorkom Tinde Bašić Palković.

- Učenica je izuzetno vredna, talentovana, redovno ispunjava obaveze, trudi se i dolazi i mimo nastave – ističe profesorka Galić, dodajući da su se za takmičenje pripremale i pripremaju po - gimnazijskom programu.

U razgovoru sa Anjom stičemo utisak da se ne radi o đaku-prvaku, već o ozbiljnoj i zreloj osobi, koja zna šta hoće, lepo priča i rasuđuje. U Hemijsko-tehnološku školu, koja joj je bila prva želja na listi, došla je iz OŠ „Majšanski put“, gde je već odlazila na takmičenja iz hemije. Naglašava da ovaj predmet razume, voli, da joj je zanimljiv...

Hemija je bila i ostala moj omiljeni predmet! Časovi u srednjoj školi su jako dobri. Nažalost, za pola sata ne stignemo puno, ali profesorka objasni osnovno (stvarno dobro objašnjava!), a šalje nam i video-materijal koji snima. Mi smo, sa druge strane, na času mirni, javljamo se i aktivni smo. Mnogo može da se nauči na času, zapamtimo.

A kada se časovi završe, Anju kod kuće čeka njeno „životinjsko carstvo“ – kućni ljubici i životinje koje voli i zbog kojih je i želela da upiše smer – veterinarski tehničar.

Odmalena sam provodila vreme sa životinjama i znam sa njima. Imam papagaja, petla, kokoške, piliće, kucu i zeca! Moja želja je da budem veterinar, i pri izboru srednje škole, ništa drugo nije me zanimalo.

Zato je naše sledeće pitanje i vezano za školu koju je izabrala. I dobijamo odgovor na koji smo ponosni.

Škola je fantastična! Lepa je, profesori su dobri, nauče nas. Jednostavno, volim da idem u školu! I drugari su dobri, kao jedan smo. Svima preporučujem!

Od odeljenjskog starešine Tamare Bojović saznajemo da je Anja učenik za primer, i nismo iznenađeni kada čujemo da će na kraju ove školske godine, po svemu sudeći, imati – sve petice...

Anja, čestitamo, i želimo uspeh i na republičkom takmičenju!

 

 

KRV NIJE VODA

„Prezime Zec nije opredelilo moj životni poziv, ali sigurno jeste uticalo na moju ličnost. Moji preci zaradili su ovaj nadimak koji je prerastao u prezime, i to u ratovima jer su bili, ne plašljivi, već spretni, oprezni i brzi“ – objašnjava Anja.

Naši partneri