ŠTA ČINI MODNU KOLEKCIJU

Kada je pano na temu „Radovi sa blok nastave iz estetskog oblikovanja“, osvanuo u hodniku škole, druga grupa odeljenja III-15 pokazala je šta je na časovima prakse učila i naučila i kako da naučeno primeni, a prikazanim dizajnom (dečje, ženske i muške odeće) i nama, običnim posmatračima – pružila dragocene ideje i savete. Pogotovo u svetlu skore mature...

- Iz predmeta – estetsko oblikovanje učenici imaju 30 časova blok nastave. Na tim časovima primenjuje se dotadašnje znanje - šta čini modnu kolekciju i kako ona nastaje. Učenice su dale predloge za svečanu, sportsku, svakodnevnu... garderobu, kao i za dečiju modnu kolekciju kod koje je naglašeno da treba da bude živopisna i ukrašena dečijim motivima. Posle izrade kolekcije, izabere se jedan model koji se prikazuje i u tehničkoj slici sa opisom – to su ujedno elementi rada modelara odeće – objašnjava profesorka Kata Sukonović, predmetni nastavnik.

Na panou su prikazani radovi mladih autorki, budućih modelara odeće: Nađe Lakić, Maje Kološnjai, Anđele Lebović, Bojane Bojić i Valentine Juhas.

- Moram da pohvalim ovu grupu! Učenice su bile jako vredne i uživanje je bilo gledati kako stvaraju sopstvene modne kreacije... – dodaje profesorka.