Drugo mesto u Republici u futsalu
„ZAJEDNO SMO JAČI!“

Fudbaleri Hemijsko-tehnološke škole osvojili su drugo mesto na državnom prvenstvu, održanom 19. i 20. maja u Karatašu - Kladovo. Iako nisu uspeli da savladaju izuzetno kvalitetnu ekipu iz Vršca, osvajanjem drugog mesta u Republici, naši sportisti pokazali su i dokazali da smo, nakon titule pravaka države, opet pri samom vrhu.

- Ekipa je osvojila prvo mesto u grupi i tako stekla pravo da odmeri snagu sa prvoplasiranom ekipom iz prve grupe. Posle teške borbe pretrpeli smo poraz, ali drugo mesto je izuzetan uspeh, imajući u vidu da se u završnici našlo osam ekipa iz cele Srbije. Svim igračima čestitamo na trudu i zalaganju! – poručuje prof. Arpad Nađ Varjaš, koji je uz prof. Biljanu Momčilović, predstavljao stručnu pratnju našoj ekipi.

Po rečima profesora, reč je o izuzetno složnoj ekipi, usaglašenoj u igri, na terenu, ali i van njega. Iako najveće zasluge za dobar rezultat pripadaju učenicima završnih razreda, ni mlađi se nisu obrukali. Naprotiv.

- Posebno bih pohvalio zalaganje Sime Vrbljanca, Strahinje Miletića, Veljka Arsovića i Veljka Dimkovića iz odeljenja III-11, kao i Olivera Jovanovića iz IV-1 – našeg golmana. Međutim, ozbiljni „konkurenti“ bili su im i učenici prvog razreda – mlade nade. Prvi su pokazali iskustvo, a mlađi će tek da dozrevaju i siguran sam da ćemo u budućnosti moći da računamo na njih – dodaje prof. Nađ Varjaš.

Da su istovremeno i zadovoljni i nezadovoljni rezultatom potvrdili su nam upravo pohvaljeni fudbaleri: Veljko Dimković, Veljko Arsović i Strahinja Miletić, koji su pre dve godine na svetskom prvenstvu u Beogradu branili boje Hemijsko-tehnološke škole. Ove godine prvo mesto je izostalo, ali ne i uspeh:

- Pamtimo svetsko prvenstvo i ne odustajemo! Držimo se zajedno i imamo isti cilj – da budemo zajedno jer zajedno smo jači! Uvek smo tu jedan za drugog, funkcionišemo kao jedan i sigurni smo da nas čeka još pobeda...

Mladi fubaleri, budući tehničari za zaštitu životne sredine, za sada fudbal vide kao jedinu opciju, ali razmišljaju i o daljem školovanju – naravno, u pravcu sporta. U Hemijsko-tehnološku školu došli su poslušavši dobronamerne savete, i nisu se pokajali:: 

- Profesori imaju razumevanja za nas, izlaze nam u susret. Svi uslovi za rad postoje, a tu su i teren i sala za fizičko. Od škole smo pre dve godine na poklon dobili trenerke i patike, direktor nas je podržavao sa tribina, bodrio na takmičenjima. Zahvalni smo mu na tome. Daćemo sve od sebe da opet budemo najbolji!