ZBORNICA KAO POSLASTIČARNICA!

Ko je od profesora imao sreću da se u popodnevnim časovima, u petak, 11. juna, zatekao u zbornici, pred očima je imao prizor iz snova – na stolovima 26 torti, svaka ukrašena drugačije, ne zna se koja je lepša! Zasluge za to što je, makar na jedno poslepodne, zbornica pretvorena u poslastičarnicu, pripadaju odeljenju II-4 (budućim poslastičarima) i profesorkama Ziti Bunford i Aniti Terežak.

- U okviru ferijalne prakse i nastavne jedinice – pravljenje torte, učenici su tokom tri dana prošli kroz celokupan proces izrade: pekli piškotu, pravili krem, ukrase, dekorisali... Ponuđene kombinacije, izvlačenje zadataka, dobijena receptura i – sami napravite tortu! Naravno, na osnovu onoga što smo učili pola godine. Učenici su se jako dobro snašli, baš sam zadovoljna!  ističe prof. Bunford. 

Nakon degustacije u zbornici, sledećeg nastavnog dana usledilo je bodovanje i objavljivanje rezultata. Prvo mesto osvojila je Šarolta Horvat, drugo – Sintija Rošćak, a treće – Enike Homolja. Škola je učenice nagradila prigodnim poklonima (USB, kačket, peronica, bombonjera).

- Bodovan je čitav proces rada (učestvovali i sami učenici), a obavljeno i glasanje za najlepšu tortu. Zadatak se završava izradom prezentacije koja obuhvata prikaz sirovina i pripreme, uz priložene fotografije. Takođe, potrebno je izvršiti kalkulaciju i izračunati cenu proizvoda – odlična vežba za buduće poslastičare – dodaje prof. Bunford.

Naši partneri