MINISTAR ALEKSANDAR VULIN POSETIO ŠKOLU

Hemijsko-tehnološka škola u ponedeljak, 20. decembra, ugostila je visokog gosta – ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je pre svega posetio buduće forenzičare – odeljenje I-9, novi i izuzetno popularni profil u našoj školi. Forenzičari su, po njegovim rečima, potrebni Ministarstvu unutrašnjih poslova i svako dete koje završi ovu srednju školu može odmah da bude zaposleno u policiji ili da nastavi dalјe obrazovanje kroz Kriminalističko-policijski univerzitet i na taj način usavrši i unapredi svoje znanje.

 Ministarstvo unutrašnjih poslova bori se za kadrove. Bori se sada, bori se i u srednjim školama, bori se i na fakultetima. Pokrenuli smo proces stipendiranja dece koja će jednog dana raditi u MUP-u i mi sledimo ono što je zacrtao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da se školujemo uz rad i da se borimo za to da što više dece ostane u našoj zemlјi i da rade ono za šta su se školovali - rekao je Vulin, dodajući da će MUP Srbije kroz stipendiranje i zapošlјavanje mlade i talentovane dece nastaviti da ulaže u budućnost Srbije i ove institucije.

Budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i naše zemlјe zavisi od toga koliko budemo ulagali u obrazovanje naših mladih generacija – naglasio je ministar i dodao:

 Beskrajno sam ponosan kada vidim entuzijazam ove dece, kada vidim koliko njih želi da ostane ovde, koliko njih želi da radi u policiji, da služi svojoj državi i svoj život da provede u jedinoj zemlјi koju mogu da zovu svojom domovinom.

Direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković istakao je da poseta ministra unutrašnjih poslova ima ogroman značaj, ne samo za školu, već i šire, jer predstavlјa prvi korak saradnje u smislu povezivanja poslodavaca, srednjih stručnih škola i učenika. Prva grupa budućih forenzičara gostima je pokazala do sada naučeno na času hemije kod prof. Nataše Nikoloski, koja im je i odeljenjski starešina. Ministar je posetio i kabinet za informatiku, opremljen novim računarima, u kojem je prof. Laslo Varkulja držao čas informatike drugoj grupi budućih forenzičara.