Republičko takmičenje iz nemačkog jezika

SAM 3638

Naša učenica, Sonja Morača, učesnica je ovogodišnjeg Republičkog takmičenja iz nemačkog jezika. Takmičenju na republičkom nivou predhodilo je Okružno takmičenje, koje je održano 15.03.2015. godine u Gimnaziji „Svetozar Marković" u Subotici, na kojem je učenica Sonja, sa još jednim učesnikom iz Gimnazije, ostvarila najveći broj bodova u odnosu na druge učesnike pomenutog takmičenja, te se plasirala za takmičenje na republičkom nivou.
Republičko takmičenje održano je 19.04.2015. godine u XIV beogradskoj gimnaziji. Takmičenje se sastojalo iz dva dela, koji su podrazumevali pismeni i usmeni deo takmičenja, te je svaki deo testa bio eleminacioni.
Pismeni deo takmičenja je obuhvatao proveru razumevanja pisanog teksta, proveru razumevanja govora, te proveru znanja o jeziku (gramatika). Naša učenica ostvarila je zapažene rezultate na proveri razumevanja pisanog teksta, te se takmičila dalje u kategoriji proveri razumevanja govora, gde je, takođe, ostvarila viskok broj bodova, te se plasirala na naredni nivo. Na poslednjem delu pismene provere, provera znanja o jeziku (gramatika), naša učenica je ostvarila visok broj bodova, 23 od eleminacionih 25. Nakon toga usledio je usmeni deo provere znanja na kojem Sonja Morača nije učestvovala, a usled nedostatka samo 2 boda koja su bila presudna u ovom kontekstu, ali se plasirala među nekolicinu najboljih poznavalaca nemačkog jezika na republičkom nivou na njenom uzrastu! Čestitamo!

IMG 20150419 165704 

 


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/hemteh/public_html/hts.edu.rs/images/slike/articles//obavestenja/takmicenja/republicko/nemacki2015/