Međuregionalno takmičenje iz hemije

SAM 3662

U subotu, 18. aprila 2015. god., u našoj školi je održano međuokružno takmičenje iz hemije. Osam škola iz Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga je poslalo ukupno 48 učenika koji su odmerili svoja znanja iz hemije.
Takmičenje se sastoji iz dva dela iz računskog i praktičnog. Nakon izrade računskih zadataka, u trajanju od 150 minuta, 30% najboljih se kvalifikovalo na praktični deo takmičenja. Na praktičnom delu takmičari su pokazali svoje znanje i umeće u kvantitativnoj i kvalitativnoj analizi uzorka.
Dimitrije Martinović (mentor: prof. Branislava Pižurica), učenik III-13 odeljenja, obrazovnog profila tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, je osvojio I mesto u kategoriji III i IV razreda, a Iva Toković (mentor: prof. Ivana Stanojević), učenica I-9 odeljenja, obrazovnog profila hemijski laborant je osvojila III mesto u kategoriji I razreda.
Sa ponosom možemo reći da su se naši đaci i njihovi mentori i ovaj put plasirali na Republičko takmičenje koje će se održati od 15. do 17. maja 2015. godine u Istraživačkoj stanici Petnica

 


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/hemteh/public_html/hts.edu.rs/images/slike/articles//obavestenja/takmicenja/regionalno/hemija2015-04/