Filmski klub u zimskom raspustu

Juno

PROJEKCIJA FILMA:
UTORAK, 12.01.2016. u 10 sati
MESTO: UČIONICA BR. 16.
POSLE FILMA RAZGOVOR SA PATRONAŽNIM SESTRAMA O ADOLESCENTSKOJ TRUDNOĆI.

Kada tinejdžerka Džuno neplanirano ostane u drugom stanju,shvata da premalo zna o životu da bi mogla da bude dobra majka.
Ipak, odlučuje da ne abortira, već da dete rodi i da ga da na usvajanje. U toj odluci, Džuno ima podršku roditelja, dečka i najbolje drugarice. Uz njihovu pomoć, pokušava da pronađe bračni par, koji bi bio najbolji da odgaja njeno dete.
Konačno, upoznaje Marka i Vanesu, koji već dugo bezuspešno pokušavaju da dobiju bebu i koji joj se na prvi pogled učine veoma simpatični. Donoseći odluku o tome da li su oni zaista dovoljno dobri da se staraju o njenom detetu, Džuno se suočava sa izazovima, koji svojom težinom daleko prevazilaze njene godine...
Džuno je jedan od najupečatljivihijih američkih filmova u poslednjih nekoliko godina. Mlada scenaristkinja Dijabolo Kodi nagrađena je oskarom za orginalni scenario, a film je nominovan u još nekoliko kategorija, uključujući i najbolji film.
Zanimljivo je da je način na koji film tretira temu abortusa bio podjednako i hvaljen i osporavan kako od konzervativnih, tako i liberalnih krugova.