„UŽIVAJ U VEZI!“

Hemijsko-tehnološka škola se, posredstvom stručne službe, uključila u program „Uživaj u vezi", koji sprovodi Dnevni centar za decu i omladinu sa poremećajima u društvenom ponašanju. Cilj programa je da mladi kreiraju veze i ispoljavaju svoju seksualnost, zasnovanu na utemeljenim ličnim vrednostima, kroz bezbedno i odgovorno ponašanje, kako u odnosu na sebe, tako i u odnosu na svog izabranog partnera. Tokom drugog polugodišta biće održano pet radionica koje vodi diplomirani pedagog Marina Parežanin. Prva u nizu održana je u sredu, 3. februara, u odeljenjima II-9 i IV-9. U prvom polugodištu radionicu su prošli učenici odeljenja II-15 i III-9.

naslovnaSAM 3682

 

SAM 3674

 

SAM 3677

 

SAM 3683

Regionalno takmičenje „Poslovni izazov“ je održano 10.12.2014. godine u Novom Sadu, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji i USAID.

Učesnici takmičenja su učenici srednjih škola iz Vojvodine. Ukupno je učestvovalo 90 učenika.

Cilj takmičenja je da učenici u timovima na osnovu zadatog poslovnog problema osmisle biznis ideju kao odgovor na dati problem, izrade i prezentuju poslovni plan radi razvoja i unapređenja preduzetničkog duha kod mladih. Takođe takmičenje doprinosi razvoju i unapređenju timskog duha, inovativnosti i kreativnosti i sposobnosti javnog nastupa.

Iz naše škole su sledeći učenici učestvovali na takmičenju:

1.     Suzana Popović iz odeljenja 4-1

2.     Marina Malagurski Stantić iz odeljenja 4-1

3.     Nemanja Filipović iz odeljenja 4-1

4.     Larisa Sudarević iz odeljenja 4-13

5.     Mirko Skala Kozakov iz odeljenja 4-13

Učenik Mirko Skala Kozakov iz odeljenja 4-13 je sa svojim timom zauzeo drugo mesto i plasirao se na Nacionalno takmičenje u „Poslovnom izazovu“ koje će se održati u Beogradu.

Učenici su bili u pratnji nastavnika Vesne Tumbas i Jadranke Vojnić P.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE