ŠTA SMO RADILI OVOG LETA

Hemijsko-tehnološka škola godinama učestvuje u radu Kampa komunikacija između kultura u Karpatskom regionu, koji je ovog leta održan u Filakovu u Slovačkoj, od 2. do 8. jula. Našu školu predstavljale su učenice: Boglarka Nađ Kanas, Valentina Biro, Viktorija Varga i Mirabela Bičkei, koje su, po rečima profesora Arpada Nađ Varjaša, na najbolji način prezentovale grad i školu i ostavile dobar utisak svojom aktivnošću i pristupom.


- Program je bio bogat, dobro osmišljen, sadržajan interesantan. Ni u jednom trenutku nam nije bilo dosadno – za to su se domaćini posebno pobrinuli! Prvog dana je bilo otvaranje Kampa, drugog dana smo se upoznavali, a potom posetili tvrđavu Šomoško. Trećeg dana imali smo celodnevnu ekskurziju do dvorca Betleri i do doline Sadele. U sredu smo posetili Filakovo, upoznali se sa znamenitostima, narodnim običajima... Posetili smo tvrđavu u gradu. U četvrtak smo išli do dvorca Madač i rashladili se u obližnjem bazenu. Poslednjeg dana posetili smo grad Lošonc, a uveče je bilo organizovano oproštajno veče sa živom muzikom – prenosi utiske profesor Nađ Varjaš.


Zaključak je da je Kamp i ove godine postigao cilj. Učenici su upoznali drugačije kulture, običaje, stekli nova poznanstva, prijateljstva... „Sve se završilo kako je planirano i važno je reći - bez povrede!" – naglašava profesor, dodajući da je na kraju dogovoreno da se tradicija nastavlja i sledeće druženje zakazano je za jesen - u Hajdunanašu, u Mađarskoj.

 

 

DSC_0305
DSC_0312
DSC_0320
DSC_0341
DSC_0343
DSC_0348
DSC_0349
DSC_0386
naslovna
1/9 
start stop bwd fwd