ZNANJE - NA TACNI!

Koliko blok-nastava može biti i zanimljiva i poučna, dokaz je jednodnevni „izlet“ učenika I-8, III-11 i IV-11 odeljenja, koji su u petak, 6. oktobra, posetili Ludaško jezero, i predvođeni profesorkama Marijom Peić Tukuljac i Gabrielom Varga, stekli nova (sa)znanja iz predmeta - Zaštita i zagađivanje vazduha i - Zaštita i zagađivanje tla.

-          Uzorkovali smo vodu, uzimali uzorak za analize u laboratoriji, pogledali prezentaciju o zaštićenim prirodnim dobrima, koju je pripremila Sandra Reh ispred JP „Palić Ludaš“, ali i hranili podolsko goveče i imali vremena i za fudbalsku utakmicu! – naglašavaju Aleksandra Mačković i Vesna Ilić, učenice odeljenja IV-11, dodajući da nije reč o tipičnoj blok-nastavi, već o nečem još interesantnijem, što ostaje u sećanju.

Zanimljivo je da je profesorka Marija Peić Tukuljac, za vreme dok je deo odeljenja boravio  na stručnoj maturskoj ekskurziji, sa ostatkom odeljenja organizovala još jedan blok na temu „Saživeti se sa prirodom“, u okviru kog su đaci izrađivali prirodne preparate za čišćenje lica, koristeći koren koprive, lavandu, maslinovo ulje... „Deca su čistila lice belancetom, negovala ga krastavcima...“ – objašnjava profesorka.

Sigurni smo da se ono što se na ovakvim praktičnim časovima nauči, brzo ne briše, a ovako „servirano“ znanje postaje i ostaje primenjivo...

 

0001
0002
0003
0004
0005
0006
0007
0008
0009
0010
naslovna1
naslovna2
01/12 
start stop bwd fwd