MILJANA NA POKRAJINSKOJ SMOTRI RECITATORA

Miljana Milijašević, učenica Hemijsko-tehnološke škole, učestvovala je na 49. Pokrajinskoj smotri recitatora, održanoj u Sečnju, u nedelju, 22. aprila, kada su nastupali učenici srednjih škola - stariji uzrast.

- Konkurencija je bila vrlo jaka, to su najbolji od najboljih recitatora na nivou cele Vojvodine, u svakom slučaju, praznik za uši! Miljana, nažalost, nije prošla dalje, ali je bila odlična, što je istakao i predsednik žirija - no, nijanse su presudile – zaključuje Miljanina mentorka, profesorka Aleksandra Medan, dodajući da je trebalo zadovoljiti sve kriterijume (i sve jezike: rumunski, rusinski, slovački, mađarski, hrvatski, bunjevački).


U svakom slučaju, naša učenica ima razloga za zadovoljstvo jer je sam plasman na Pokrajinsku smotru (koja je ove godine okupila više od 60 učesnika – učenika srednjih škola) – veliki uspeh.


U periodu od 20. do 22. aprila nastupilo je skoro 200 učesnika koji su bili podeljeni u tri starosne grupe i pre ovog nastupa morali su da prođu dva kruga takmičenja. Nadmetanje je bilo zanimljivo jer ovde nema loših! Ljubitelji poezije uživali su u stihovima domaćih i stranih autora, koje su govoriti mladi i talentovani recitatori sa teritorije cele Vojvodine.

0001
0002
0003
0004
dalje
Miljana
Minutaza
MM
ziri
1/9 
start stop bwd fwd