“SRPSKI KAVIJAR” U ŠKOLSKOJ TEGLI
Pošto su osvojili prvo mesto na lokalnom takmičenju u pravljenju ajvara “Izađi mi na teglu!”, učenici IV-1 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole učestvovali su u velikom finalu održanom u subotu, 13. oktobra, u Beogradu. Iako je u glavnom gradu izostalo osvajanje jedno od prva tri mesta, naši đaci, uz stručnu pomoć profesorki Brankice Bajagić i Snežane Štetić, napravili su odličan ajvar, a to svakako zaslužuje pohvale!
Peta sezona najveće gastronomske manifestacije na Balkanu - nacionalno takmičenje u spremanju omiljenog jesenjeg delikatesa koji zasluženo nosi epitet „srpski kavijar“, okupilo je 30 najboljih ajvar-majstora iz cele Srbije. U proteklih pet sezona karavan „Izađi mi na teglu“ obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike. Takmičari su ispekli više od 600.000 komada paprike i napunjeno oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Lepo vreme u oktobru, primamljivi mirisi i druženje “u neograničenim količinama”, učinili su dan finalnog takmičenja nezaboravnim! Osim što su uživali u gastronomskim specijalitetima, naši đaci osvojili su i nagrade u okviru zabavnog pratećeg programa koji su priredili organizatori takmičenja.