U SUSRET SVETSKOM PRVENSTVU

Svetsko školsko prvenstvo u fudbalu održaće se u Beogradu, u aprilu 2019. godine, a boje naše zemlje na tom takmičenju braniće ekipa Hemijsko-tehnološke škole Subotica. Mladi fudbaleri naše škole zaslužili su ovu važnu ulogu nakon što su osvojili prvo mesto na republičkom školskom prvenstvu u futsalu, koje je početkom decembra održano u Čačku. O ovom velikom uspehu već smo pisali, a sada da čujemo i utiske onih koji su za uspeh najzaslužniji...


Za neke to je možda bilo iznenađenje, ali za učenike Hemijsko-tehnološke svakako - nije. Ovi momci su u proseku već desetak godina u punom trenažnom procesu u svom matičnom klubu, Fudbalskom klubu „Spartak“. Sa takmičenja, koje je održano u Čačku, gde su u finalu sa 4 prema 1 pobedili ekipu Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva, vratili su se puni utisaka, a u glavama - već priprema za Svetsko prvenstvo.


- To je nešto veliko što smo uradili za školu. Svi smo bili pod utiskom. Mislim da je ovo jedna velika stvar. Očekujem da ćemo isto tako dobro odraditi posao i na svetskom prvenstvu. Spremaćemo se, naravno, imaćemo treninge - objašnjava Simo Vrbljanac, učenik prvog razreda.


- Fudbal treniram već 11 godina. Ova nagrada mi baš znači, zato što smo je osvojili za školu. Ovo se prvi put desilo - dodaje Pavle Stojanović, učenik trećeg razreda.


- Pripremamo se. Nastavićemo treninge. To je veliki fudbal, neće biti problema - zaključuje kapiten ekipe, Oliver Jovanović, učenik drugog razreda.


Osim podrške i motivacije, rukovodstvo škole i profesor fizičkog vaspitanja Arpad Nađ Varjaš, nisu sa ovim momcima imali mnogo posla. U narednom periodu, međutim, biće izazov pronaći još sedam-osam igrača, jer se za razliku od republičkog takmičenja, gde se igrao futsal, svetsko prvenstvo igra na velikom terenu.


- Mi nismo mnogo ulazili u njihov rad. Oni se dobro poznaju, već dugo igraju zajedno. Samo smo ih usmeravali, kako i šta da bude na utakmici, ali smo ih puštali da ipak oni sprovedu svoju ideju. Ispostavilo se da je to pun pogodak – ističe Arpad Nađ Varjaš, profesor fizičkog vaspitanja.

futsal2018