OD TRAVE DO – VOĆNOG JOGURTA!

NASLOVNA1NASLOVNA 2

Nakon Radivoja Uvalića koji je prošle godine, u okviru studijskog putovanja u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, proveo nedelju dana u Nemačkoj, istim putem krenula je i Bojana Pejić, odlična učenica IV-1 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole (smer – prehrambeni tehničar).

Opširnije...

BILI SMO NA EKSKURZIJI...

naslovna

Umorni, ali (pre)puni utisaka vratili su se u ranim jutarnjim časovima u nedelju, 24. septembra, učenici Hemijsko-tehnološke škole sa stručne maturske ekskurzije koja ih je u utorak, 19. septembra, odvela u Slovačku i Poljsku. Prva stanica bio je dvorac (muzej) „Oravski" u Slovačkoj, odakle ih je put vodio u Krakov (Poljska), gde su, uz brojne obilaske, proveli naredna dva dana, da bi u povratku opet posetili znamenitosti Slovačke.

Opširnije...

UŽIČKO I ČARDAŠ U – SLOVENIJI

naslovna

Ukupno 14 učenika Hemijsko-tehnološke škole, predvođeni profesorkama Natašom Nikoloski i Teodorom B. Varga, provelo je pet dana u Sloveniji, gde su od 11. do 15. septembra, u okviru programa razmene učenika, bili gosti Gimnazije i hemijske škole (Gimnazija i kemijska šola) u mestu Ruše. Privilegija da provedu pet nezaboravnih dana u Sloveniji pripala je najboljim đacima, učenicima od drugog do četvrtog razreda, koji su po preporuci odeljenjskog starešine otputovali u „deželu".

Opširnije...

ŠTA SMO RADILI OVOG LETA

naslovna

Hemijsko-tehnološka škola godinama učestvuje u radu Kampa komunikacija između kultura u Karpatskom regionu, koji je ovog leta održan u Filakovu u Slovačkoj, od 2. do 8. jula. Našu školu predstavljale su učenice: Boglarka Nađ Kanas, Valentina Biro, Viktorija Varga i Mirabela Bičkei, koje su, po rečima profesora Arpada Nađ Varjaša, na najbolji način prezentovale grad i školu i ostavile dobar utisak svojom aktivnošću i pristupom.

Opširnije...

IZLET U – LEPOTU!

naslovna

Učenici I-1, I-2, I-8 i I-10 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole, imali su nesvakidašnju priliku da, u okviru predmeta Ekologija i zaštita životne sredine, sa profesorom Gezom Sukolom, posete subotičku Sinagogu koja se nalazi u fazi rekonstrukcije.


- Sinagogu smo posetili u utorak, 30. maja, u pratnji stručnog vodiča. Tema časa bila je – Izgradnja i uređenje prostora, pa se poseta savršeno uklopila! Na licu mesta smo se uverili da radovi dobro napreduju i već se nazire lepota ovog secesijskog zdanja. Biće prelepo! Učenici, koji do sada nisu bili u Sinagogi (koja je druga po veličini u Evropi), ovom prilikom upoznali su se sa njenom vrednošću i izuzetnim značajem – naglašava profesor Sukola.

Opširnije...