POSLASTIČAR
Cilj stručnog obrazovanja za obrazovni profil POSLASTIČAR po dualnom modelu obrazovanja je osposobljavanje učenika za pripremu, dekorisanje i serviranje toplih, hladnih i suvih poslastica.
Neophodnost stalnog prilagođavanja promenljivim zahtevima tržišta rada, potrebe kontinuiranog obrazovanja, stručnog usavršavanja, razvoj karijere, unapređivanje zapošljivosti, usmerava da učenici budu osposobljavani za:
primenu teorijskih znanja u praktičnom kontekstu;
efikasan rad u timu;
- preuzimanje odgovornosti za vlastito kontinuirano učenje i napredovanje u poslu i karijeri;
- blagovremeno reagovanje na promene u radnoj sredini;
- prepoznavanje poslovnih mogućnosti u radnoj sredini i širem socijalnom okruženju;
- primenu sigurnosnih i zdravstvenih mera u procesu rada;
- primenu mera zaštite životne sredine u skladu sa konceptom održivog razvoja;
- upotrebu informatičke tehnologije u prikupljanju, organizovanju i korišćenju informacija u radu i svakodnevnom životu.
Učenici upisani na obrazovni profil POSLASTIČAR po dualnom modelu obrazovanja praktičnu nastavu realizuju učenjem kroz rad kod sledećih poslodavaca:
- SZR STR „EUROPA“ Fetani Musa preduzetnik Subotica
- Jožef Farkaš PR pekarska radnja „KOLAČI FARKAŠ“ Subotica
- Judit Čakanj PR ugostiteljsko trgovinska radnja „BOSS“ Subotica
- „CEOS group" d.o.o., Subotica
- Dadine poslastice, Subotica
Trajanje obrazovanja: tri godine.
Poslastičar - Standar kvalifikacije
Poslastičar - plan i program nastave i učenja
PROFESIONALNA PRAKSA