Sve aktuelnosti

AKTIVNOSTI SEKCIJE „ORGANSKOM HRANOM DO ZDRAVLJA“

Posle dve godine pauze (izazvane epidemiološkom situacijom), sekcija „Organskom hranom do zdravlja“, koju vode profesorke Danijela Mutabdžija i Brankica Bajagić, ponovo se aktivirala. Zapažen nastup učenici su imali na nedavno održanom „Biofestu“, gde su pripremili slatke i slane proizvode.

  • Učenici Hemijsko-tehnološke škole, budući prehrambeni tehničari, stiču (dodatna) znanja o organskoj hrani i organskoj proizvodnji. U saradnji sa „Terra's“-om, organizacijom koja promoviše organske proizvode i zaštitu životne sredine, za posetioce „Biofesta“ pripremili smo lenju pitu od bundeve, mini čokoladne organske mafine i druge proizvode. Sve posluženo pripremljeno je u školskoj pekari, većinom od organskih sastojaka – naglašava prof. Mutabdžija.

Kako saznajemo, učesnici tribine i posetioci filmske projekcije pohvalili su učeničke đakonije, koje ne samo što su ukusne, već i – zdrave. Dobitna kombinacija.