Arhiva

MLADI KUVAJU

MLADI KUVAJU

Nakon što su učenici II-1 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole (obrazovni profil – prehrambeni tehničar) prisustvovali edukativnom seminaru i radionici povodom svetskog dana pravilne ishrane (16. oktobar), u petak, 9. novembra (povodom evropskog dana pravilne ishrane – 8. novembar), pripremali su zdrave obroke u školskoj pekari. Pripremanje obroka i seminar sprovele su doktorke i nutricionisti Zavoda za javno zdravlje - Centar za promociju zdravlja: Nada Kosić Bibić, Zorica Dragaš, Nada Macura i Karolina Berenji.


- Akcija „Mladi kuvaju“ održana je po četvrti put u našoj školi. Učenici su imali mogućnost da teorijska znanja pokažu i praktično. Priprema obroka bila im je interesantna i motivisano su učestvovali u pripremanju istih. Nadam se da će im ovo pomoći u korigovanju sopstvene ishrane, izbegavanju preskakanja obroka, „brze“ hrane, grickalica, zaslađenih sokova i da će uvesti više fizičkih aktivnosti u svakodnevne navike – ističe profesorka stručnih predmeta Jelena Zorić.


U školskoj pekari učenici su pripremali pileću salatu, mafine sa sirom i spanaćem i mafine sa bundevom. Na kraju su degustirali svoje obroke i shvatili značaj pravilne ishrane, čime je postignut cilj radionice. Svoja iskustva za medije su preneli i učenici Livia Kiš i Davor Tilinger, naglašavajući da će im povezivanje teorije i prakse mnogo značiti u menjanju loših navika u ishrani...

 {besps}aktuelnosti/2018-2019/mladi-kuvaju/|width=550|align=1{/besps}