Sve aktuelnosti
TAKMIČARSKE TORTE - I LEPE I UKUSNE
Budući poslastičari, učenici odeljenja II-4 Hemijsko-tehnološke škole, pripremaju se za takmičenje „Mladi poslastičar“ u organizaciji kompanije „Dijamant“, čiji je cilj da edukuje i motiviše mlade ljude da postanu majstori u svom zanatu i očuvaju poslastičarstvo kao zanimanje. „Tema takmičenja je mini Esterhazi torta. Za školsko takmičenje, koje će se održati krajem februara, pripremaju se učenici: Noemi Farkaš, Kiti Zambo, Vanda Kormanjoš, Timea Urfi, Barbara Hajdu i Amor Galamboš. Finalno takmičenje održaće se u maju u Beogradu“ – kaže prof. Gabrijela Korom, koja je uz koleginicu Teodoru B. Varga, mentor mladim poslastičarima.
- Nije teško napraviti Esterhazi tortu koja se pravi tako što ispečemo piškotu sa orasima, umutimo krem od jaja i ta dva sastavimo. Tortu paniramo mlevenim orasima i ukrasimo kombinacijom bele i crne čokolade. Dok nisam upisala Hemijsko-tehnološku školu, nisam znala da napravim ovu tortu, plašila sam se da neću znati, zato mi je bilo čudno što sam tako brzo naučila! Interesuje me oblast za koju sam se opredelila, gradivo je lako savladati. Na časovima pripreme za takmičenje vlada dobra atmosfera, pravi je timski rad, svi se slažemo i pomažemo jedni drugima ako zatreba – ističe Noemi Farkaš.
Učenicima naše škole biće ovo drugo učešće na takmičenju na kojem su prošle godine ostvarili zapažen uspeh i osvojili nagrade za školu i sebe („Dijamant“ proizvode: ulje, margarin, majonez...). Želimo im „sladak mesec maj“!